Ons Volkoren-, Tarwe- en Witbrood zijn vrij van E-nummers net als al onze Desembroden. Met een assortiment van meer dan 20 Desemsoorten kunnen we ons met recht Desemspecialist van Soest en omstreken noemen. Al bijna 15 jaar werken we met een Franse natuurdesem op vruchtenzuurbasis die we iedere keer verversen (aanvullen zodat hij zijn unieke rijzende werking behoudt. In Nederland zijn bijna alle broodsoorten op Tarwe- of Speltbasis waardoor het desembrood niet zuur smaakt zoals vaak in Duitsland. Dit komt doordat het in Duitsland Rogge het meest voorkomende graan is.
Desem – Laat de natuur voor je werken. – Desem deed zijn intrede in Egypte in de 17e eeuw voor Christus. De ontdekking van het natuurlijke gistingsproces vond bij toeval plaats. Gisting is een natuurlijk proces, waarbij de in de lucht aanwezige gistschimmels gisting veroorzaken. Zo ontdekte de Egyptenaren dat een tarwebrij die lang staat verzuurt. De verzuurde brij werd gebakken en bleek na het bakken veel luchtiger en smaakvoller te zijn dan men tot nu toe gewend was.
In tegenstelling tot brood dat gebakken is met gist, is het brood gebakken met desem dan ook veel smaakvoller en luchtiger. Daardoor blijft desembrood ook langer mals. Desem is rijk aan calcium en ijzer. Naast gistvrij is desem ook vrij van koemelkeiwit en lactose.
Licht biologisch desembrood op basis van Durumgries dit is een gelere graansoort die in het middellandse zeegebied groeit.
Donker Biologisch desem meergranen met geroosterd mout gekleurd.
Van Biologisch tarwemeel gemalen in onze eigen Soester molen Lichtbruin Desembrood op de vloer gebakken.
Pure Speltmeel en bloem vermengd met water, zeezout en desem.
Licht Spelt-busbrood op gistbasis. Vrij van tarwe. Op basis van speltmeel en speltbloem verrijkt met mais en zonnepitten.
Gedecoreerd met Speltvlokken. Meerzadenbrood met spelt als hoofdgrondstof. Dit brood is met Natuurdesem bereidt dus geen gist. Vrij van Tarwe.
Als Fries roggebrood maar dan op 100% Speltbasis. Spelt met zonnebloempitten, aardappelvlokken en appelvlokken. Vrij van Tarwe
Desembrood met rogge en tarwe verrijkt met in desemcultuur geweekte roggekorrels
Op basis van Tarwebloem en Durumtarwe Arabische tarwe.
Desem stokbrood op de vloer van de over gebakken op basis van Bella Vita en onze donkere variant op meergranenbasis.
Volkorendesembrood tarwemeel, roggebloem en geroosterd mout. Ook verkrijgbaar met pompoenpitten of Zonnebloempitten als decoratie
Desembrood op basis van tarwe en roggemeel.
Desem volkorenbrood met 40% walnoten op de ovenvloer gebakken.
Desem meergranenbrood met biologische cranberries en hazelnoten
Bevat de helft aan koolhydraten 37 gram per 100 gram brood.
Donker vloerbrood (door geroosterd mout gekleurd). Vol zaden en vezels. Afgewerkt met sesam, havervlokken, zadenmengeling, zonnepitten of pompoenpitten.
Spelt meergranenbrood gedecoreerd met Speltschroot. Bevat wel tarwegluten
Een meergranenmengeling van de Soester molen met extra veel vezels op desembasis.